30.7.2021

Kaj Nyyssönen 2021 kevät matka Portugaliin


 Linkki: https://photos.app.goo.gl/QdwHgfcQ4Dnmcizk8

Meidän retkikunta muodostuu kahdesta peltikuorisesta matkailuautosta 6m pitkästä ja 12m pitkästä siskoni Nina ajaa sitä pienempää autoa. Yhtään turistikohdetta emme käy katsomassa kun turisti matkailu on kiellettyä. Sen sijaan Portugalissa keskitymme ihailemaan Portugalin suurinta nähtävyyttä. Sitä katsoessa pitää silmät suojata hyvin, se on nimittäin AURINKO.


MENOMATKA

Lähdimme tälle matkalle edellisen vuoden puolella 30.12.2020 Helsingin Vuosaaresta Finnlinesin laivalla Travemündeen. 

Koronatilanne paheni silloin jonkin verran matkan varauksen ja lähdön välissä. Saksassa oli turismikielto päällä joten valitsimme silloiseen tilanteeseen että ajamme Saksan transit sääntöjen mukaisesti 24 tunnissa Saksan halki joten valitsimme lyhyemmän tien sen toteuttamiseksi. Tämä tarkoittaa että ajamme suoraan länteen Saksan pohjoisosassa. Alankomaissa oli juuri silloin tartunnat ryöpsähtäneet joten suunta otettiin Belgiaan. 


Saapuminen Saksaan 31.12.2020

Laivasta ulosajettuamme meitä vastassa ei ollut ensimmäistäkään virkamiestä. Ajoimme Lübeckin CTTI Park:iin tankkaamaan ja yövyimme siellä katsellen ilotulitusta Uuden Vuoden 2021 kunniaksi.

Ajo Kölniin Autohof Eifeltor 1.1.2021

Illan tullessa olimme edenneet vasta Kölniin joten päätimme jäädä sinne yöksi koska meidän tuloa Saksaan ei oltu rekisteröity. 

Ajo Laon nimisen kaupungin lähelle Pohjosranskassa 2.1.2021

Kölnistä ajettiin Achenin kautta Belgian halki Liegen kohdalta. Yövyimme Ranskassa tien D1044 varressa olevan Le Relaiz ravintolan parkkipaikalla. Näimme että ravintolaassa istui joku. Marssimme ovelle kysyimme myykö hän meille viinipullon. Totta kai totesi isäntä. 

Ajo Parisin eteläpuolelle Contres nimiseen kaupunkiin 3.1.2021

AutoRoute laittoi reitin niin että pääsimme katsomaan Riemukaartta (tosin riemukaari oli kääritty pakettiin). Kartalta katsoin niin katu jota ajoimme kohti riemukaarta on nimeltään Avenue Charles de Gaulle joka ylittää Pariisin kehätien jolle me käännyimme.

Ajo Bordeauxin pohjoispuolelle Airelle A10 tiellä 4.1.2021

Toverackissa kävimme tankkaamassa sen verran että pääsemme Espanjaan.  Tarkoitus oli ohittaa Boerdeaux mutta laskin että yö yllättää ohituksen aikana.

Ajo Espanjan puolelle Vitoria Repsol asemalle 5.1.2021

Ei ollut lämmintä tammikuussa Biskajjalahden lähimaastossa. joten päätimme mennä Espanjan puolelle aina Vitorian asti johon vaikutti lämöaalto 2 astetta muuta lämpöisempi. Lunta oli vajaa 10 cm tien vieressä 

Ajo A-66 tien Repsol asemalle km tolpan 495 kohdalle 6.1.2021

ensimmäistä kertaa on kohtuullisen lämmintä ajoimme A-66 tien km pylvään 495km Repsol asemalle joka 380m korkeudessa meren pinnasta.

Ajo A-66 tien LEO24h Service palvelupisteelle km tolpan 730 kohdalla 7.1.2021

Lähdemme Repsolin asemalta kohti etelää. Repsol asemalta A-66 tiellä km pylvään 495 kohdalta ja seuraava pysähdyspaikka sekä yöpyminen on LEO 24h Service joka oan saman tien km pylvään 730 kohdalla. Täällä hyödynnämme avointa tavernaa ja alueen tehokasta ja nopeata WiFi verkkoa. 

Ajamme Portugalin puolelle Olhãon 8.1.2021


Saavumme iltapäivällä Olhãon S.B.S.I. leirintäalueelle pysymme täällä aina siihen asti että lähdemme takaisin Suomeen. Matkamittariin tuli 3116 km Espoosta - Vuosaaren satamaan ja Travemünde - Olhão välillä.Yhtään rajakontrollia ei matkan aikana ollut.


PALUUMATKA

Ajamme Olhão - Cordoba välin 19.4.2021

Havaisemme jäähdytysjärjestelmässä vuodon heti lähdön jälkeen. Vuotoa tutkittu Lidl pihalla suureksi havaittu. Ostin 25 litraa tislattua vettä josta 10 litraa kaadettiin jäähdyttäjään. Rajalla riitti että Suomalaisia matkalla Suomeen. Heti Espanjan puolella Ajoimme ensimmäiselle huoltamolle Ayamontessa. Saimme tehtyä tilapäiskorjauksen joka kesti Suomeen asti ilman että vettä täytyi lisätä matkan aikana. Huomenna Labraan Korona testiin. 2.3 km kävely per sivu.

Ajamme Cordoba - Madrid välin 20.4.2021

Ensin käymme ottamassa SYN-Lab:issa PCR testin jolla pääsee Ranskaan.Madridin ohitimme kehätietä pitkin ja ajoimme kohti itää A-2 km 75 Repsol asemalle yöpymään. Cafe Storessa kävimme syömässä täytetyt patongit ja pullo punaviinia 2€. 

Ajamme Madrid - Barcelona välin 21.4.2021

Jäämme yöksi El Bruk nimiselle paikalle A-2 tiellä (Repsol) vähän ennen Barcelonaa.

Ajamme Barcelona - Aire Le Caylar A75 Ranska 22.4.2021

Ranskan rajalla poliisi tarkastaa vain minun passin ja läppäriltä testi tuloksen. Sanoin että meidän takana olevan auton kuljettajan testi tulos on myös tässä samalla läppärillä - no katsoi sen ja Nina pääsi jatkamaan ilman erillistä pysähdystä tarkastusta varten.  Le Caylar on noin 700m korkeudessa ja medän vauhti hiipui loppunousun aikana n. 35 km/h nopeuteen onneksi Ninan hätävilkut toimivat.

Ajo Le Caylar - EurosCar N79 tien rekkaparkkiin 23.4.2021

EurosCar on keski Ranskassa ja yllätys sen ravintola oli auki. Mutta se on henkilökuntaravintola jossa olemme usein käyneet syömässä. Nina kun kertoi että on karavaanari niin eipä saanut syödä ravintolassa auki vain raskaan kaluston kuljettajille + apukuljettajat. Muille se on vain Take Away. Minä sitten kysyin että kai nuokin laskut saan kerätä raskaan kaluston puomikortin parkkimaksujen hyvitykseksi. Nyt syntyi kova hälinä beaaritiskillä kun muut rekkakuskit olivat sitä mieltä että kyllä kaksi apukuski pitää hyväksyä rekkamiehelle. Sittenhän me kaikki syötiin ravintolassa.

Ajo EurosCar N79 - Autohof Bremgarten A5 tie Freiburgin eteläpuolella 24.4.2021

Vain take away ruokaa ja juomaa saa tilata ravintolasta Autohof Bremgartenissa. Espanjassa olimme tankannut edellisen kerran nyt meni tankkiin 251 litraa menovettä joten tankin pohjalla oli vain 49 litraa polttoainetta. Saksan rajalla ei ollut yhtään ihmistä liikennettä valvomassa.

Ajettu Autohof Bremgarten A5 - Frankfurt am Main 25.4.2021

Jäimme vähän matkaa Franfurtin eteläpuolelle kohtaan missä virtajohtimet kaistan yläpuolella sähkö käyttöisiä rekkoja varten. Rasthof Gräfenhausen Ost,  yhtään johdinautoa en nähnyt.

Ajettu Franfurt am Main - Hannover 26.4.2021saikoko ajan saa heiluttaa vaihdekeppiä jatkuvasti, matkan varrella on Kasselin mäet jotka ovat jyrkät mutta hyvin lyhyet.

Ajettu Hannover - Lübeck CITTI Park27.4.2021

Otamme CITTI Parkissa seuraavana päivänä pikatestin että pääsemme laivaan ja Helsingin päässä ilman lisä testiä läpi. Siellä oli testi koppi mistä sai ilman maksua testituloksen 15 minutissa ilmaiseksi.

Ajamme Lübeck - Travemünde 28.4.2021

Matkaa tuli ruhtinaalliset 21 km laivaan päästiin ennen klo 24:ää ja edessä on mukava meripäivä. 

Ajamme Vuosaaren satama - Espoo 30.4.2021

Aamulla ulos laivasta ja suunta kotia


Tästä kotimatkasta on tehty oma Video/kuva esitys Google Kuva albummissa. Suosittelen sen katsomista kolmen päällekkäisen pisteen oikeassa yläkulmassa kautta Google kuvat alueella ei ylimmät kolme pisettä. Siellä on valikon ensimmäisena "Diaesitys"


Linkki: https://photos.app.goo.gl/PPgsj4tQFyw1mJw77