3.9.2015

Seppo ja Pia-Liisa Parkkonen esittelyssä


Rutusakin sihteeripari Seppo ja Pia-Liisa Parkkonen, Hämeenlinna

Liityimme SF-Caravan ry:n jäseniksi vuonna 1998 lähinnä nuuhkiaksemme tunnelmia Caravan-lehden kirjoituksista ja kuvista. Seuraavana vuonna ostimme pienen matkailuauton ja aloitimme kotimaassa reissailun kunnes vuonna 2001 uskaltauduimme ulkomaille, Tanskaa kiertämään. Kiersimme kaikki saaret ja saimme matkamittariin yli 3000 km. Silloin syttyi kipinä ulkomaanmatkailusta ja vain yhtenä vuonna olemme kesäloman viettäneet Suomessa.

Selätimme Sit-Ku -ajattelun viisi vuotta ennen eläkkeellä jäämistäni, 2012. Pia-Liisa säästi lomapankkiin vapaata 98 työpäivää ja se ”tuhlattiin” unelmamatkan nimikkeellä syksyllä 2012, jolloin ajoimme Rutuja etsimään Normandian kautta Portugaliin ja Espanjaan. Se oli todellinen elämysmatka ja johti seuraavana vuonna Rutu-tarran saannin jälkeen Koplaan, jossa olimme vuoden varapuheenjohtajapari ja nyt toista vuotta sihteeripari.

Usein kysytään mitä saan liittymällä Rutusakki -kerhoon tai ensi vuoden aikana samaan porukkaan, mutta SF-Caravan Rutusakki ry:n jäseneksi? Rivijäsen saa 10 euron jäsenmaksusta 5 eurolla jäsenpostia, infoa kirjallisesti ja lopulla 5 eurolla kahdesti vuodessa hienon tapaamisen infoiskuineen, yhdessäoloa ohjelman merkeissä koko viikonlopuksi ja vielä kakkukahvit. Vertailuna Vaakunan terassilla 5 eurolla ei saa edes tuoppia olutta. Koplassa tai hallituksen jäsenenä vastaavasti saa järjestää edellä mainitut elämykset jäsenistölle. Lisäksi olemme saaneet muutamia jäsenetuja kuten laivayhtiön erikoistarjouksia.

Jokaisesta henkilöstä löytyy tarina, mutta kuinka sen kertoisi. Meidän Rututarinat valokuvineen löytyvät osoitteesta www.parpia.kuvat.fi. Olemme pitäneet muutamia esitelmiä ko elämyksistä tapaamisissa ja ensi vuoden Turun Caravan Show´ssa 8. tammikuuta esittelemme kuvakoostein Etelän Talvehtijan kokemuksia matkoista Välimeren rantamille.

Pia-Liisa on ”Ruturajoitteinen” eli työ häiritsee harrastusta vielä muutaman vuoden. Silti hän kiltisti lentää siirrettyjä kesälomiaan hyväksi käyttäen leiriimme Santa Polaan. Viime vuonna 2 viikon erinä matkoja oli kolme. Halpalennot mahdollistavat etärutuilun. Lisäksi hänen ratsastusharrastukselle ei ole tullut Espanjassa käyntien vuoksi katkoja.

Minun, Sepon, harrastus on myös eräällä lailla rajoitteinen, sillä askel on lyhentynyt ja istuminen lisääntynyt. Suurena himonani on kirjoittaa humoristinen novellikirja caravan -matkailusta. Nyt kasassa on 15 novellia, mutta ajatuksissa keikkuu vielä 20 uutta. Yritän saada tekeleeni valmiiksi paperille ja e-kirjaksi vuoden 2016 aikana.

Rutusakki on leikkimielisesti sanottuna sellainen ”luonnetestattu” Etelän Talvehtijoiden ryhmä.